Na het individuele gesprek met beide partijen volgt een bemiddelingsgesprek op een neutrale locatie. Met hopelijk een positieve uitkomst.
Na het individuele gesprek met beide partijen volgt een bemiddelingsgesprek op een neutrale locatie. Met hopelijk een positieve uitkomst. Foto: Shutterstock

Buurtbemiddeling zoekt naar nieuwe vrijwilligers

Algemeen

Buurtbemiddeling Dinkelland is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zij gaan dan, na een passende opleiding, bemiddelen waneer buren een conflict hebben.

DINKELLAND - In Nederland leven we dicht op elkaar. Er kunnen dan gemakkelijk kleine ergernissen ontstaan over bijvoorbeeld de parkeerplaats voor de deur, geluid van kinderen en dieren of de overhangende begroeiing uit buurman’s tuin. Zo’n conflict kan helaas maar al te makkelijk ontaarden in een echte ruzie. Bij buurtbemiddeling worden vrijwilligers ingezet die het gesprek aangaan met beide buren om de oorzaak te achterhalen. Vervolgens stellen zij een oplossing voor waar beide buren dan mee verder kunnen. Deze bemiddelingsgesprekken worden dan op een neutrale plek gehouden. De bemiddelaars kunnen bij veel simpele conflicten ingezet worden, maar bijvoorbeeld niet wanneer er psychische problemen of verslaving in het spel is.

Buurtbemiddeling Dinkelland zoekt nu nieuwe mensen die deze uitdaging aan willen gaan. Een flexibele, onpartijdige, open en respectvolle houding zijn belangrijk. Belangstellenden kunnen contact opnemen met coördinator buurtbemiddeling Mariska Jogems via m.jogens@swtd.nl of 06-15 11 02 35.

Uiteraard is Koningsdag de perfecte gelegenheid om een oranje tompouce te eten.
Struinen over rommelmarkten: Koningsdag in Dinkelland 20 feb, 14:00
Neem altijd contact op met de huisarts als je het bewustzijn hebt verloren na een val.
Veilig thuis: Creëren van een valvrije omgeving voor ouderen 20 feb, 11:37
Ook senioren zijn steeds vaker online op zoek naar nieuwe contacten. Dit brengt wel risico's met zich mee.
Senioren lopen groter risico op datingfraude: pas dus goed op! 19 feb, 13:36
Laat uw ogen regelmatig controleren, zeker wanneer u het idee hebt dat er iets mis is.
Praat met uw arts over oogklachten 18 feb, 13:33
Ria blikt terug op een rijk leven. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Ria van den Akker-Soest 100 jaar! 17 feb, 14:50
De Maas bij Cuijk.
Fietsen langs de Maas: één van de mooiste fietstochten van ons land 17 feb, 13:29
Schaken combineert sociale interactie met een spel dat steeds weer nieuwe vragen oproept en is daarom een goede manier om het brein actief te houden.
Fitte hersenen met geheugentraining 17 feb, 10:25
Jeroen Schopman.
Cursusaanbod bij de bibliotheek helpt iedereen digitaal meedoen! 16 feb, 16:23