Het Museum Ton Schulten is sinds 2013 gevestigd op de huidige locatie.
Het Museum Ton Schulten is sinds 2013 gevestigd op de huidige locatie. Foto: Shutterstock

Feestweekend markeert jubilea van Ton Schulten

Algemeen

Het Ton Schulten museum in Ootmarsum viert komende week het 25-jarig bestaan. Het museum werd destijds geopend aan het Kerkplein, maar sinds 2013 zit het op een fraaie locatie aan het eveneens naar de schilder vernoemde Ton Schultenplein.

OOTMARSUM - Om deze en andere mijlpalen van de komende tijd te vieren houdt het museum op zaterdag 10 en zondag 11 december een waar feestweekend. De kunstenaar hoopt uiteraard weer veel kunstliefhebbers te mogen begroeten. Het zal wel een enigszins bescheiden feest worden, zo laten Ton en Ank Schulten weten in de nieuwsbrief van het museum. 

De échte feestvreugde bewaart men voor 2023, wanneer de kunstenaar zijn 85-ste verjaardag viert in april. Daarnaast bestaat de galerie van Schulten in 2023 maar liefst 30 jaar. Deze is tegenwoordig gevestigd aan de Marktstraat. “2023 wordt dus een jaar waarin we ongetwijfeld veel zullen terugblikken en herinneringen ophalen. Maar uiteraard kijken wij ook naar de toekomst en nemen onze verantwoordelijkheid betreffende verduurzaming. Alle lampen in de galerie zijn inmiddels vervangen door LED-verlichting, in het museum worden de doeken verlicht door LED-lampen.”

Afbeelding
Kinderdoemiddag bij Cosmos 11 uur geleden
Afbeelding
Kamera Express Almelo geeft tips! 13 uur geleden
Afbeelding
Seniorencafé Denekamp 13 uur geleden
Afbeelding
Walk4Light voor Joep is een van de vele initiatieven 3 feb, 16:11
Afbeelding
Riders of Justice 3 feb, 14:34
Afbeelding
Meeste paasvuren gaan gewoon door 3 feb, 14:09
Afbeelding
Pas op voor phishingmail 3 feb, 13:29
Afbeelding
Lezing over hartproblemen en reanimatie bij de EHBO 3 feb, 13:08