Kaarten voor het concert van Roland Kaiser zijn al te bestellen.
Kaarten voor het concert van Roland Kaiser zijn al te bestellen.

Roland Kaiser komt zingen in Gronau

Algemeen

Wie nog een origineel cadeau zoekt voor onder de kerstboom of voor Sinterklaas zou eens even kunnen gaan kijken op de website www.westfalen-events.de. Daar zijn namelijk kaarten te bestellen voor een zomers concert dat de Duitse schlagerzanger Roland Kaiser gaat geven in Gronau, net over de grens bij Glanerbrug. Santa Maria was zijn grootste hit in Nederland.

TWENTE - Roland Kaiser komt naar Gronau om er een Open-Air concert te geven. Kaiser is één van de meest populaire artiesten uit Duitsland. Hij is al 48 jaar ‘im geschäft’ als topzanger. De specialist in Duitse schlagers brengt met zijn ‘ALLES O.K. – OPEN AIR TOUR 2023’ op vrijdag 1 september 2023 een bezoek aan Gronau. Het optreden van Kaiser vindt plaats op het festivalterrein van de Bürgerhalle.

Het organiserende eventbureau Westfalen Events zegt erg blij te zijn met het akkoord tussen de artiest en zijn management om met de ‘ALLES O.K. OPEN AIR TOUR 23’ komende zomer ook Gronau aan te doen. “Zeker na, de succesvolle eerste editie van het ‘SummerFeelings Festival’ afgelopen zomer in Gronau, met bijna 9.000 bezoekers’’, aldus Westfalen Events.

90 miljoen verkochte platen

Roland Kaiser werd op 10 mei 1952 in Berlijn geboren als Ronald Keiler. Anno 2022 kan de zanger terug kijken op een unieke en succesvolle cult carrière, die al bijna vijf decennia duurt, met meer dan 90 miljoen verkochte platen en talloze hits.

In 1974 bracht Roland Kaiser zijn eerste single uit: Was ist wohl aus ihr geworden. De volgende jaren werd hij zeer populair in Duitsland en scoorde hij er vele hits. Eind 1980, begin 1981 scoorde hij ook in Nederland en Vlaanderen een nummer 1-hit met het nummer Santa Maria. Santa Maria stond in de Top 2000 van het jaar 2000 op plek 1901. Het was gelijk de enige notering in de jaarlijkse Top 2000, maar dat zou zomaar eens kunnen veranderen na het concert in Gronau.

Goed gevoel

In Duitsland bleef Kaiser hits scoren en bleef hij populair, mede dankzij zijn optredens waarbij de emoties en het feestelijke karakter een belangrijke rol spelen. Het motto van Kaiser luidt dan ook: “Mijn taak is het om mensen op het hoogste niveau te entertainen, zodat ze met een goed gevoel naar huis gaan.“

Niet alleen in Gronau en omstreken, maar in de hele grensregio en zeker ook in Twente kijken veel muziekliefhebbers die ook van gezelligheid houden ernaar uit om Roland Kaiser met zijn band live te zien en te horen spelen op de tweede editie van ‘SummerFeelings – Das Gronau Open-Air’. De kaartverkoop is onlangs begonnen voor het concert op vrijdag 1 september 2023. De tickets zijn te verkrijgen via www.westfalen-events.de en www.eventim.de.

Santa Maria

Santa Maria, dé hit van Kaiser in Nederland, was in november 1980 de 128e Favorietschijf bij de NCRV op Hilversum 3 en werd daarna een gigantische hit. De plaat bereikte de nummer 1 positie in zowel de Nederlandse Top 40, de Nationale Hitparade als de TROS Top 50.

Sieben fässer wein

Kaiser maakte door de jaren heen meerdere albums als Kaisermania, Alles oder dich en Stromaufwärts. Hitsingles als Sieben fässer wein, Halt mich noch einmal fest, Kein Problem en Und wenn dein Name Leila wär komen zeker aan bod bij het zomerse concert op 1 september in Gronau.

Meer informatie, met name voor bedrijven en VIP-tickets, is beschikbaar op de website van de organisator, www.westfalen-events.de 

Roland Kaiser gaat een zomers concert geven in Gronau.
Jan Wegdam met een bijzonder keramiek product, de Breed bek Kikker. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
Expositie werken Stichting Art Brut KIK in Stadstheater De Bond 15 uur geleden
De kampioenstitel was een mooie afsluiter voor het elftal.
SDC '12's JO13-1 is kampioen! 16 uur geleden
Afbeelding
Zwembad de Kuiperberg op zondag 28 april weer open 16 uur geleden
Afbeelding
Eerste dameselftal SDC '12 viert kampioenschap 17 uur geleden
Koffie is voor veel mensen synoniem met gezelligheid, gastvrijheid en sfeer. Maar te veel kan nadelig zijn.
Eén kopje koffie: is het zwarte goud ook goed voor senioren? 17 uur geleden
Afbeelding
'Eigenlijk alles mag en dan met een beetje glitter en glamour' 18 uur geleden
Bij Leen Bakker Almelo is de nieuwe collectie binnen.
Nieuwe collectie bij Leen Bakker 18 uur geleden
De Free is de eerst Voyah in Nederland en is te zien bij Baan Twente in Rijssen.
VOYAH zet voet aan wal in Nederland 19 uur geleden