De spelers van Toneelgroep Fleringen. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
De spelers van Toneelgroep Fleringen. (Tekst/foto: Martin Meijerink) Foto: Picasa

Amateurtoneel zit in de lift: Toneelgroep Fleringen speelt volop

Algemeen

Amateurtoneel staat de afgelopen jaren weer meer in de belangstelling. Stukken gespeeld door mensen met een grote passie, maar die geen vakopleiding of een toneelschool hebben gevolgd. En die ook niet betaald worden voor het optreden. Een creatieve vorm van tijdsbesteding die veel voldoening geeft.

FLERINGEN - Een mooi voorbeeld is de Toneelgroep Fleringen; de toneelvereniging die in Fleringen én in de regio een begrip is. Jaarlijks speelt de groep een Twents blijspel. Niet alleen in eigen dorp, maar ook in de theaters in de regio. Zo waren zij afgelopen week twee avonden te zien in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Twee avonden - en twee avonden volle bak. 

De blijspelen worden meestal zelf geschreven, ze zijn actueel en voorzien van een dosis Twentse humor! Het avondvullende Twentse blijspel “Witwas Praktijken”, onder regie van Anja Mulder en geschreven door Mark Boer, zorgde met de toneelspelers-groep voor een heerlijk avondje Twentse humor.

Mieny en Gerda runnen een wasserette in een gezellige winkelstraat. Je kunt er je kleding wassen, er is een stomerij en een loket voor postpakketten. De koffie staat altijd klaar en de dames maken graag een praatje. Ze zijn gelukkig en tevreden - totdat een succesvolle vastgoedmakelaar zijn oog op hun pand laat vallen. Daar zijn deze dames zeker niet van gediend. Dan is er ook nog een BOA die komt handhaven op de buitenreclame. Hoe Mieny en Gerda zich hier uit gingen redden werd duidelijk in een heerlijk toneelstuk vol met Twentse humor, verwarring, misleiding en een verrassende ontknoping! Toneelgroep Fleringen heeft veel Twentenaren in Stadstheater De Bond een mooie avond bezorgd.

De voorstellingen in De Bond waren de laatste van dit speelseizoen. Op de hoogte blijven van toekomstige voorstellingen? Kijk op: www.toneelfleringen.nl 

Afbeelding
Vrijwilligers van de EHBO gaan langs de deuren 13 apr, 18:07
Sportcentrum de Vlaskoel in Tubbergen
Onderzoek één gezamenlijk sportbedrijf 13 apr, 14:02
De artiesten maken muziek van alle tijden, van Scarborough tot Rio.
Fair Tunes met Vocalgroup Ofkoors en Trio Gilet 12 apr, 18:09
VAST verwijst naar: Voor Aangepast Sporten Tubbergen.
Kinderkledingbeurs schenkt cheque aan VAST 12 apr, 14:03
Afbeelding
10e editie Kunst Kijken in Tubbergen 12 apr, 12:00
Anja Borggreve (expositiecommissie De Bond) toont de door Anders ontworpen aankondiging affiche samen met zijn moeder Karin.
Anders Brinksma exposeert in De Bond 12 apr, 09:04
Afbeelding
Wandel met een gids over Landgoed Singraven 11 apr, 18:52
 De tot aan dat moment minst scorende ploeg in de 4e divisie legde maar liefst zes ballen in het goal van TVC '28.
SDV Barneveld heer en meester in hun eigen huis tegen TVC '28 11 apr, 14:50