De spelers van Toneelgroep Fleringen. (Tekst/foto: Martin Meijerink)
De spelers van Toneelgroep Fleringen. (Tekst/foto: Martin Meijerink) Foto: Picasa

Amateurtoneel zit in de lift: Toneelgroep Fleringen speelt volop

Algemeen

Amateurtoneel staat de afgelopen jaren weer meer in de belangstelling. Stukken gespeeld door mensen met een grote passie, maar die geen vakopleiding of een toneelschool hebben gevolgd. En die ook niet betaald worden voor het optreden. Een creatieve vorm van tijdsbesteding die veel voldoening geeft.

FLERINGEN - Een mooi voorbeeld is de Toneelgroep Fleringen; de toneelvereniging die in Fleringen én in de regio een begrip is. Jaarlijks speelt de groep een Twents blijspel. Niet alleen in eigen dorp, maar ook in de theaters in de regio. Zo waren zij afgelopen week twee avonden te zien in Stadstheater De Bond in Oldenzaal. Twee avonden - en twee avonden volle bak. 

De blijspelen worden meestal zelf geschreven, ze zijn actueel en voorzien van een dosis Twentse humor! Het avondvullende Twentse blijspel “Witwas Praktijken”, onder regie van Anja Mulder en geschreven door Mark Boer, zorgde met de toneelspelers-groep voor een heerlijk avondje Twentse humor.

Mieny en Gerda runnen een wasserette in een gezellige winkelstraat. Je kunt er je kleding wassen, er is een stomerij en een loket voor postpakketten. De koffie staat altijd klaar en de dames maken graag een praatje. Ze zijn gelukkig en tevreden - totdat een succesvolle vastgoedmakelaar zijn oog op hun pand laat vallen. Daar zijn deze dames zeker niet van gediend. Dan is er ook nog een BOA die komt handhaven op de buitenreclame. Hoe Mieny en Gerda zich hier uit gingen redden werd duidelijk in een heerlijk toneelstuk vol met Twentse humor, verwarring, misleiding en een verrassende ontknoping! Toneelgroep Fleringen heeft veel Twentenaren in Stadstheater De Bond een mooie avond bezorgd.

De voorstellingen in De Bond waren de laatste van dit speelseizoen. Op de hoogte blijven van toekomstige voorstellingen? Kijk op: www.toneelfleringen.nl 

Afbeelding
Kinderdoemiddag bij Cosmos 12 uur geleden
Afbeelding
Kamera Express Almelo geeft tips! 15 uur geleden
Afbeelding
Seniorencafé Denekamp 15 uur geleden
Afbeelding
Walk4Light voor Joep is een van de vele initiatieven 3 feb, 16:11
Afbeelding
Riders of Justice 3 feb, 14:34
Afbeelding
Meeste paasvuren gaan gewoon door 3 feb, 14:09
Afbeelding
Pas op voor phishingmail 3 feb, 13:29
Afbeelding
Lezing over hartproblemen en reanimatie bij de EHBO 3 feb, 13:08