Er zijn allerlei vogelsoorten te zien in het Dal van de Mosbeek. Ga mee en ontdek ze zelf bij deze mooie wandeling!
Er zijn allerlei vogelsoorten te zien in het Dal van de Mosbeek. Ga mee en ontdek ze zelf bij deze mooie wandeling! Foto:

Ga mee naar een vogelconcert in het mooie Dal van de Mosbeek

zaterdag 6 april 2024 6:30

Start je weekend met een vrolijk vogelconcert! Ga zaterdagochtend 6 april mee met de wandeling vroege vogels van Landschap Overijssel. Samen met de vogelexperts ga je vogels spotten in het Dal van de Mosbeek. De wandeling begint om 06.30 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.

MANDER - In het Dal van de Mosbeek leven veel verschillende soorten vogels. Denk aan de tjiftjaf, zanglijster, geelgors, boomklever en het roodborstje. Juist in de vroege ochtend heb je de grootste kans om ze te zien en te horen. Als je eenmaal een paar vogels herkent aan hun geluid, wordt het steeds leuker en interessanter. Iedere vogel heeft zijn eigen geluidje. Dat maakt deze excursie boeiend en muzikaal. Tip: trek stevige schoenen aan en neem een verrekijker mee. Voor kinderen is de wandeling ook leuk, mits zij muisstil kunnen zijn.

Aanmelden

Meld je van tevoren aan via de website www.landschapoverijssel.nl/activiteiten. Er is plaats voor maximaal 30 personen. Deelname kost 5 euro per volwassene en 3 euro per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

Donateur worden

Donateur worden is een prachtige manier om het werk van Landschap Overijssel te steunen. En het is belangrijk, want hoe meer mensen betrokken zijn bij ons prachtige Overijsselse landschap, hoe beter wij het kunnen beschermen. Donateur worden kan al vanaf 2 euro per maand. Voor meer informatie https://www.landschapoverijssel.nl/financiele-steun/word-donateur

Vrijwilligers gezocht

Het Bezoekerscentrum Dal van de Mosbeek zoekt nog naar nieuwe vrijwilligers die het kinderactiviteitenteam willen versterken. Belangstelling of wil je meer informatie? Stuur een mailtje naar louiset.vos@landschapoverijssel.nl