Bijenweekend

zaterdag 20 april 2024 12:00

DENEKAMP - Het Museum Natura Docet in Denekamp houdt op zaterdag 20 en zondag 21 april een bijenweekend om de Nationale Bijentelling te vieren. Samen met de imkervereniging van Denekamp wordt er een programma vol activiteiten opgezet, geschikt voor alle leeftijden. De imkers zullen de bezoekers van alles vertellen over het leven van bijen en hommels. De bezoekers mogen zelf in een bijenkast kijken. Bovendien kunnen de bezoekers een imkerpak aanpassen, een beroker gebruiken en verse honing proeven.  

Tijdens de Nationale Bijentelling wordt Nederland gevraagd om een half uur bijen te tellen in de tuin of op het balkon, om zo bij te dragen aan de bescherming van de wilde bij. Bij de balie van het museum kan er gratis een telformulier worden opgehaald.

Locatie