Afbeelding
Foto: Shutterstock.com

Lezing dementie bij een partner

woensdag 20 september 2023 19:30

DENEKAMP - Dementie heeft een grote impact op het dagelijks leven, zowel van de persoon met dementie zelf als voor de omgeving. Dit kan soms ook onbegrepen gedrag opleveren. Dit thema komt uitgebreid aan bod in een lezing op woensdag 20 september.

Dementie kan helaas zorgen voor veranderingen in het gedrag die niet altijd makkelijk zijn. Bijvoorbeeld een partner die niet meer in beweging te krijgen is, of je vader die ineens zo boos doet zonder aanleiding. Dit soort gedrag kan emotioneel zwaar zijn. In deze lezing gaat gastspreker Barbara Oppelaar in op deze thematiek. Zij schreef diverse boeken over dementie. In de lezing neemt zij ons mee in het brein; wat gebeurt er wanneer dementie toeslaat en wat doet het met je. Ze geeft concrete tips om het contact met mensen met dementie te verbeteren en onbegrepen gedrag te voorkomen. Het koor Viventi uit Tilligte zorgt voor de muzikale omlijsting.

Praktische informatie

De lezing zal gehouden worden op woensdag 20 september vanaf 19.30 uur in het kulturhus in Denekamp. Einde rond 21.30 uur. Toegang is gratis; alle belangstellenden zijn van harte welkom. Aanmelding is wel wenselijk, graag voor 18 september via e.harmsen@swtd.nl of r.kamphuis@swtd.nl 

Locatie